Je jaagt mensen weg. Zo amateuristisch.

Gepubliceerd op 30 augustus 2024 om 10:41

Mijn innerlijke criticus liet van zich horen. Goedbedoeld, zoals altijd. Alleen wil ik niet dat ze me klein houdt. Gelukkig is er een bende cheerleaders die mij aanmoedigt. En jou ook!

 

Lieve woordjes

Wat een geklungel.

Dat trok echt op niets.

Je jaagt mensen weg. Zo amateuristisch...

 

Geen paniek, dit gaat niet over jou. 🙂

 

Dit is wat mijn innerlijke criticus me gisteren influisterde, vlak voor ik live ging op Instagram.*

De afgelopen twee dagen ging ik live om te praten over vrouwencirkels. De eerste keer was… laten we zeggen dat ik het deed, maar met veel onwennigheid en niet bepaald veel focus . 🙂

Gisteren stond ik weer op het punt om live te gaan. Aangekondigd is aangekondigd, dus er was geen weg terug!

Ontmoet Ursula

Net voordat ik op de knop ‘live’ drukte, hoorde ik bovenstaande ‘lieve’ woorden van Ursula, mijn innerlijke criticus (ja, ze heeft een naam). En eerlijk gezegd? Ik begrijp haar wel. Ursula heeft één doel: mij veilig houden. Ze wil me behoeden voor elke mogelijke mislukking of blooper. Vooral wil ze dat ik geen pijn ervaar (vetgedrukt, want Ursula is nogal stellig in haar mening). Ze is eigenlijk een mega beschermengel, alleen heeft ze een nogal scherpe tong...

Maar gisteren heb ik niet naar Ursula geluisterd. Ik ging gewoon live. Want terwijl Ursula er met alle goede bedoelingen de rem wil op zetten, wil ik dat niet. Ik wil niet wegrennen voor elk emotioneel risico. Want dat is geen leven. Dan ben ik niet mezelf. Dan laat ik mijn passie dimmen en word ik dat brave meisje dat zich nooit durft te laten zien (en geloof me, daar ben ik wel klaar mee!).

Anja Coulier ligt in het gras en kijkt schuin omhoog

Let the fire burn!

Dus ik zei: “Dank je wel, Ursula, maar ik ga het gewoon doen. Zelfs als ik een beetje amateuristisch ben. Wat maakt het ook uit? Niemand is geboren als een pro, toch?!” Dus ik deed het.

En weet je? Het was veel leuker dan de dag ervoor, en het ging stukken vlotter. Mega professioneel? Nog niet helemaal 😉 Maar die groei? Die was er absoluut.

 

En die groei blijft komen. Want ik kies er telkens weer voor om niet naar Ursula te luisteren. Het vuur in mij – die passie om van In Essentie een zalige bende straffe madammen te maken – is gewoon te groot. Dat krijgt Ursula niet gedoofd! 🙂

kampvuur 's nachts

Wat met jouw Ursula?

Heb jij ook zo’n Ursula die je steeds probeert tegen te houden? No worries, die hebben we allemaal (en ze heeft bij ons allemaal hetzelfde doel: ons beschermen tegen pijn en verdriet).

 

Maar dat betekent niet dat je altijd naar haar moet luisteren. Soms is een klein risico precies wat we nodig hebben!

Je cheerleaders zijn hier

Het mooie is: je hoeft het niet alleen te doen. Leren omgaan met jouw Ursula kan, en samen is het altijd leuker. Bij In Essentie brengen we vrouwen samen die ervoor kiezen om helemaal zichzelf te zijn, inclusief alle onzekerheden en innerlijke kritische stemmetjes.

Want wanneer we dit samen doen, wordt het zoveel mooier. We zijn elkaars cheerleaders, inspiratiebronnen, uitdagers en luisterende oren. We zijn er voor elkaar!

 

Ken jij nog zo’n straffe madam die goesting heeft om mee te doen? Stuur deze mail naar haar door (en laat het me even weten), zodat zij ook toegang krijgt tot een community vol straffe madammen.

Als jullie je beiden inschrijven voor de nieuwsbrief, dan krijgen zij én jij een mooi cadeautje. Gewoon, omdat het kan. En omdat het leven mooi is. 🙂

* Voor wie Instagram Live niet kent: dat is een live video op Instagram waar je kunt meekijken en reageren in de chat. Wil je erbij zijn? Ga naar Instagram, klik op mijn profielfoto bovenaan (met de gekleurde cirkel eromheen als ik live ben), en je bent erbij! Als je het eens wil proberen: ik ga morgen (zaterdag) opnieuw live om 20u, op voorwaarde dat mijn dochter slaapt, want ik ben alleen thuis met haar. Anders wordt ongestoord live gaan wel een uitdaging. 😉

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.